10/19/2008

Άγιος Αδόλφος



Μα φυσικά και το παραπάνω βίντεο αποτελεί ένα από τα χιλιάδες προπαγανδιστικά που έδειχνε η Χιτλερική Γερμανία στους Γερμανούς και στους συμμάχους τους.
Από την άλλη όμως δεν αποτελεί άλλοθι για τους κατοίκους της αυτόνομης περιοχής του Αγίου Όρους.

Προσκήνησαν.Όπως έκαναν πάντα άλλωστε σε όλους τους κατακτητές της Ελλάδας. Να είστε σίγουροι ότι το ίδιο θα πράξουν, και μάλιστα αμέσως, στον επόμενο τα προσεχή χρόνια.
Είτε αυτοί είναι οι Σλάβοι Μακεδόνες, είτε οι Βούλγαροι είτε οι Τούρκοι. Για το καλό του Όρους και όχι της Ορθοδοξίας ή της Ελλάδας που μας τσαμπουνάνε σε καιρούς ειρηνικούς όπως τώρα. Και γιατί να μην το κάνουν αυτό άλλωστε. Τώρα έχουν όλη την ευχέρεια να προσκυνήσουν το χρήμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πετάξουμε λάσπη, τίποτε δεν στοιχίζει, έτσι; Το κακό είναι ότι ούτε για λασπολόγος δεν είσαι άξιος. Αναφέρεσαι στην χιλοσυζητημένη επιστολή της Μονής Βατοπεδίου (κάπου κάτι διάβασες, αλλά δεν είσαι βέβαιος, έτσι;) προς τον Χίτλερ, του οποίου ζητούσε την προστασία. Αν δεν το είχε κάνει αυτό, το Άγιον Όρος θα είχε περιέλθει σε βουλγαρική κατοχή με όλα τα δεινά. ο Χίτλερ έκανε αποδεκτό το αίτημα και οι Γερμανοί διόρισαν διοικητή του Αγίου όρους, ο οποίος απαγόρευσε στους Βούλγαρους να πλησιάσουν. Πού το κακό; Διπλωματία, εξαιρετική διπλωματία και τίποτε άλλο. Ποιους άλλους κατακτητές «προσκύνησαν»; Πλήρωναν και αυτοί κεφαλικό φόρο στον Σουλτάνο, όπως όλοι οι υπήκοοί του. Ξέρεις κάτι που δεν το ξέρω εγώ;

Trofonios είπε...

Ανώνυμε δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι αυτή η λάσπη που βλέπεις;
Μα δεν δημοσίευσα την χιλιοειπωμένη επιστολή. Το βίντεο το είδες;

Τώρα όσον αφορά για την βουλγαρική κατοχή που λές, μάλλον πρέπει να διαβάσεις λίγο ιστορία, για να μάθεις κάποια βασικά πράγματα.
Και να διαβάσεις και από πολύ πίσω, για να τα πάρεις με την σειρά.