11/05/2008

Εάλω;


Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Αμερικανική αυτοκρατορία βρίσκετε στην έσχατη παρακμή της, και βλέποντας σήμερα όλη η υφήλιος να γιορτάζει την ενθρόνιση του σωτήρα της, αυτομάτως μου ήρθε στο μυαλό μιαν άλλη εποχή.
Μια άλλη εποχή παρακμής και την ελπίδα των υπηκόων της (ανάμεσα σε αυτούς βάζω και εμάς) για να σωθούν τα περασμένα μεγαλεία τους. Και τότε ενώ όλη η Ρωμαϊκή (Βυζαντινή) Αυτοκρατορία ψυχορραγούσε έθεταν τις τελευταίες ελπίδες στον Παλαιολόγο να τους κάνει πάλι μεγάλους και τρανούς. Και στην εκλογή του γιορτές, πανηγύρια, κλάματα. Όπως και στην νίκη του Ομπάμα ο πνευματικός του Πατέρας του Τζάκσον (φωτό). Κατά βάθος όμως ελπίδα δεν υπάρχει και το ξέρουν καλά. Γιαυτό και τόσο διαφήμιση των εκλογών τους. Μα μέχρι και στην Ελλάδα μας έπρηξαν τα αρχίδια με την Χίλαρι και τον Ομπάμα, το ξεχάσατε. Πληρωμένα $. Από τα τελευταία. Πληρωμένη και η συμμετοχή των μεροκαματιάρηδων και άλλα τέτοια επικοινωνιακά κόλπα των γιάπις για να δείξουν ότι όλα πάνε καλά. Και ο Χίτλερ πανηγύριζε πριν αυτοκτονήσει και ο Σαντάμ έκανε παρελάσεις με τον χάρτινο στρατό του. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα.

Να δούμε όμως ποιός θα είναι αυτός που θα βροντοφωνάξει την μαγική λέξη Εάλω;

3 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Παρότι διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με την ανάλυση, είναι ένα σοβαρό κείμενο.

Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ έχουν πολύ δρόμο για να παραδώσουν τη σκυτάλη.

Και λεώ να παραδώσουν γιατί κανέις τα επόμενα 50 χρόνια δεν μπορεί να τους την πάρει.

Trofonios είπε...

Πάλι καλά Βοιωτέ που δεν διαφωνείς και διαγώνια. Γιατί τότε θα είχαμε πρόβλημα. Χα χα

Μπορεί να έχεις δίκιο ότι έχουν ακόμα δρόμο, αλλά αυτός ο δρόμος είναι κατηφορικός και όπως ξέρεις και εμπειρικά στην κατηφόρα δεν είναι τόσο εύκολο να σταματήσεις. Και επειδή η οικονομία τους τους διασφάλιζε την κυριαρχία τους, αυτή δεν γιατρεύετε. Πήρε λίγο τα πάνω της με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αλλά πολύ σύντομα άρχισε πάλι η κατρακύλα. Μετά άρχισε να ανεβαίνει με τον πόλεμο στο Ιρακ. Και όταν κάνουν πόλεμο θα έχεις προσέξει ότι μαζί με άρματα τραβάνε και επιχειρηματίες από πίσω τους. Η οικονομία τους βασίζετε τα τελευταία 20 χρόνια στους πολέμους. Όπως των Ρωμαίων και άλλων μεγάλων αυτοκρατοριών. Τελειώνει το χρυσάφι; Κατακτούμε μια καινούρια χώρα και κλέβουμε τον χρυσό της. Μόλις τελειώσει και αυτός σε άλλη. Τα ψέμματα όμως όπως φαίνεται τελείωσαν. Δεν άντεξε η φούσκα τους. Τι θα κάνουν τώρα; Καινούριο πόλεμο; Χλωμό. Θα ανασκουμπωθούν στο εσωτερικό τους; Αυτό θέλει θυσίες. Και θυσίες δεν έχουν μάθει να κάνουν. Για αυτό σου λέω άσε το οριζόντια και το κάθετα. Το διαγώνια πρόσεχε, το διαγώνια...

Ανώνυμος είπε...

Ρε ουστ κομμουνι.