12/02/2008

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη γνώση που μας πρόσφερες

Αντί να σβήσει αυτός ο δαυλός
Δυστυχώς έσβησε αυτός
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τους λόγους, που δεν έχουμε λόγους να μην τους πιστέψουμε, που έφεραν το κλείσιμο του περιοδικού.
Ενός περιοδικού που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές αδίκως, άλλες όμως δικαίως. Βλέπετε η γνώση αυτή που μας πρόσφερε τόσα χρόνια αποτελούσε ένα δύσπεπτο φαγητό για το μυαλό ορισμένων.
Δεν πειράζει όμως γιατί αυτά θα μείνουν και θα διδαχθούν έστω και στα κρυφά σχολειά του διαδικτύου στους νεότερους.

Από την άλλη όμως έρχεται και η ευχάριστη είδηση. Διαβάστε τη και μην ξεχνάτε να κάνετε και εσείς μια βόλτα από εκεί και που ξέρετε όλο και κάτι χρήσιμο θα διαβάσετε εσείς που δεν είχατε ποτέ την τύχη να ανοίξετε το εν λόγω περιοδικό.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "Ο ΔΑΥΛΟΣ"

Ανακοινώνεται ότι από 1/1/2009 στην ιστοσελίδα του "Δαυλού" (http://www.davlos.gr) εισάγονται και είναι προσβάσιμα όλα ανεξαιρέτως τα άρθρα, οι έρευνες, οι αναλύσεις, οι ειδήσεις, η γενική κριτική, τα σχόλια, οι συνεντεύξεις, οι διάλογοι, ακόμη και οι επιστολές, τα οποία έχουν δημοσιευθή από το πρώτο τεύχος του Ιανουαρίου του 1982 μέχρι και το παρόν 319ο τελευταίο τεύχος του Δεκεμβρίου του 2008, όπως τέλος και τα σημαντικώτερα βιβλία, που έχουμε εκδώσει. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και δωρεάν. Υπάρχει θεματικό ευρετήριο, ώστε οι επισκέπτες πολύ εύκολα να βρίσκουν και να διαβάζουν τα κείμενα που τους ενδιαφέρουν. Πρόκειται για το Ψηφιακό Μουσείο "Ο Δαυλός", το οποίο θα είναι πάντοτε ανοικτό για πολλά χρόνια σε κάθε επισκέπτη και γενικά σ' όσους ενδιαφέρονται να μυηθούν στον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης με τον οποίο ειδώθηκε και αρθρώθηκε σε λόγο η πραγματικότητα στην Ιστορία, τη Γλώσσα, τον Πολιτισμό, την Πολιτική, την Θεοκρατία, το τραγελαφικό ιδεολόγημα "Ελληνοχριστιανισμός", την Ελλάδα, την Ελληνικότητα και τον Κόσμο από το περιοδικό "Δαυλός" στα 27 ακριβώς χρόνια που κυκλοφορούσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: