12/04/2008

Ευρωπαιορθόδοξοι

Έως την ένταξη μας στην Ενωμένη Ευρώπη, από το χρονικό σημείο αυτό δηλαδή που αρχίσαμε να ονομαζόμαστε Ευρωπαίοι και όχι Ευρωπέοι που έλεγε και ο Τζιμάκος, περηφανευόμαστε που λεγόμασταν Ελληνορθόδοξοι. Και να σου καμάρι ο δικός σου.

Τι έγινε μετά από αυτό όμως το σημείο και μετά; Γιατί δεν αλλάξαμε αυτόν τον ωραίο και πομπώδη χαρακτηρισμό; Γιατί δεν λεγόμαστε Ευρωπαιορθόδοξοι; Υπήρχαν ομολογώ κάποιες προσπάθειες αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το παρατσούκλι αυτό που λέμε ο ένας στον άλλον και καμαρώνουμε.
Με την πάροδο όμως των χρόνων, σήμερα το έτος 2008, βρέθηκε επιτέλους ο άνθρωπος αυτός που θα μας αλλάξει. Που θα μας κάνει επιτέλους Ευρωπαίους. Ναι σωστά καταλάβατε είναι ο άνθρωπος της φωτογραφίας μας. Ο οποίος ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και προσπαθεί και μέσα από την δουλειά του να τους πείσει όλους στην Ευρώπη ότι αλλάξαμε.

Ευρωπαιορθόδοξοι λοιπόν και με την βούλα (μουσαμάς).

Θεέ μου τι καρακιτσαριό είναι αυτό που περιφέρεται και δεν ντρέπεται; Όταν το είδαμε με τον φίλο μου να περνάει από μπροστά μας γαμηθήκαμε στο γέλιο. Ακόμα πιστεύω ότι θα γελάνε ακόμα και στην εταιρία που το τύπωσαν. Ή μήπως είναι συνηθισμένοι σε τέτοια εικονογράφηση; Ή έχουν τυπώσει και χειρότερα (Αγία Ελένη, Αγία Θεοδώρα, Παναγία κ.α.) και έχουν συνηθίσει; Απίστευτο. Μήπως τον λένε Γιώργη; Μήπως τον τάξανε στον αί-Γιώργη; Μήπως είναι γελοίος; Τι άλλο να πω για να δικαιολογηθεί αυτή η μαλακία που μας δέρνει σαν χριστιανούς;
Τελικά δεν είμαστε Ιράν. Αυτοί είναι Ελλάδα και το έχουμε αποδείξει αυτό με χίλιους τρόπους. Ακόμα και σε ...τέντες νταλικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η πινακίδα του δεν είναι ελληνική, γιατί όμως εσένα σε πειράζει που αυτός είναι Χριστιανός, αυτό θέλει να διαφημίσει, εάν διαφήμιζε στριγκ θα ήταν όλα οκ.
Όχι ότι ήμαστε ρατσιστές έτσι απλά το βάζω γι΄ αντίθεση.