1/17/2009

Συλλαλητήριο και χαβαλές


"Μέλη πολιτικών οργανώσεων και κινήσεων, πραγματοποίησαν το απόγευμα ειρηνικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Λάρισα, ζητώντας την κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου, με βάση τον οποίο παραπέμπονται οι συλληφθέντες στις διαδηλώσεις της Λάρισας που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να αφεθούν ελεύθεροι οι 4 προφυλακιστέοι από τους 25 συνολικά συλληφθέντες.

Παράλληλα, ξεχωριστό συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές που συγκεντρώθηκαν στη Λάρισα από πολλές πόλεις, υπό την επίβλεψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της πορείας τους προκάλεσαν υλικές ζημιές σε κάμερες τραπεζών ενώ έγραψαν συνθήματα, σε τοίχους, ιερούς ναούς και σούπερ μάρκετ. Μετά από αυτό η κατάσταση ηρέμησε, χωρίς όμως να έχουν ακόμα αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ"


Πριν τις γιορτές είχα πάει για δουλειές στην Λάρισα. Κάτι οι δουλειές , κάτι η αμέλεια, δεν έγραψα τις εντυπώσεις μου από την μεγαλούπολη αυτή της Θεσσαλίας. Ως αναφορά το συλλαλητήριο αυτό έχω να κάνω κάποιες κρίσεις. Συνάντησα τότε στην Κεντρική πλατεία κάποια πρωτοβουλία υπογραφών. Από εκεί είναι και η παρακάτω φωτογραφία.



Θα ήθελα να πω ότι μην πέφτουμε αμέσως με τα μούτρα και να ζητάμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Και αυτό γιατί αυτά τα παιδιά μπορεί πράγματι να προκάλεσαν ποινικά αδικήματα. Ως αναφορά όμως την διαμαρτυρία μας για τον απαράδεκτο αυτό νόμο φυσικά και πρέπει να εναντιωθούμε. Όποιος εναντιώνεται δεν είναι παράλληλα και τρομοκράτης. Όλα βαπτίζονται τρομοκρατία έτσι αδιάκριτα. Η λέξη του αιώνα μας έχει καταντήσει, ασελγόντας όμως στο νόημα της.

Ορίστε πως ήταν η πόλη στο τέλος του 2008. Δεν γνωρίζω σήμερα. Γίνετε ακόμα αυτή η γαβαλέδικη και γελοία κατάληψη του πανεπιστημίου στην πλατεία ταχυδρομείου; 3 15χρονοι μόνο έξω από την πόρτα και 1 κρεμασμένος από το παράθυρο κράταγαν κλειστό το Πανεπιστήμιο. Κατάντια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: