1/21/2009

Ψηφιακό Μουσείο ΔΑΥΛΟΣ


Επιτέλους. Το περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ άνοιξε το ψηφιακό του μουσείο.
Όσοι δεν το γνώρισαν ποτέ το περιοδικό αυτό, όσοι ντρέπονταν να το ανοίξουν, όσοι δεν ήθελαν καν να το αγοράσουν έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τώρα ψηφιακά και μέσα από την μοναξιά του χρήστη του Η/Υ το πλούσια αυτό υλικό που πιστέψτε με πολλές φορές ανοίγει μάτια και μυαλά.
Δεν είμαι φανατικός του περιοδικού, αλλά τα μισά από αυτά που έγραφε, και μάλιστα με αποδείξεις, να ήταν σωστά τότε κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Ναρκωμένοι με λιβάνια και φυλλάδες δεν μορφωνόμαστε. Για εμένα ο ΔΑΥΛΟΣ (έχω ανοίξει μόνο 30 τεύχη περίπου) αποτέλεσε εφαλτήριο για να ανοίξω και ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτικά και επιστημονικά βιβλία και για να διασταυρώσω πολλές φορές αυτά τα διαφορετικά που διάβαζα από το περιοδικό αλλά και για να αρχίσω ένα ταξίδι στην γνώση που δεν είχα ανακαλύψει 30 χρόνια τώρα. Με ρωτάτε αν πήγα σχολείο. Πήγα, αλλά βγήκα ντουβάρι, όπως το 95% των Ελλήνων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία του σήμερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παντα εψαχνα και κυριολεκτικα "σφουγγαριζα" αυτο το φως που ανεδυε το εντυπο.Ενα λυχναρι δυστυχως εσβησε και απογοητευσε πολλους διψασμενους.Ας χαρουν οι επιδοτουμενοι του σκοτους και του δογματισμου