12/30/2008

Το πρόσωπο του 2008


Εσείς ψηφίσατε; ΟΧΙ;
Προλαβαίνετε εδώ.

Δεν θα σας μαρτυρήσω ποιον ακριβώς ψήφισα στις διάφορες κατηγορίες, αλλά θα σας πω ότι σαν πρόσωπο της δικιάς μου επιλογής έβαλα τον Ζαχόπουλο. Και αυτό γιατί το αξίζει πανηγυρικά. Απέδειξε ότι μέχρι και ο Κουασιμόδος μπορεί μέσα από μια θέση κλειδί, και όχι του κωδωνοκρούστη, να πιπώσει και γιατί όχι να γαμήσει κάθε μουνί που θυσιάζει την προσωπικότητα της για μια θέση στο δημόσιο.

12/27/2008

Μητρόκωλη Αθηνών

Έξω από την Μητρόπολη Αθηνών κάποιοι ήθελαν να αερίσουν τους κώλους τους. Πλάκα έχει. Τι διαδηλώσεις και μαλακίες. Αυτό είναι χλευασμός της υποκρισίας.

12/26/2008

Χαρούμενα Ηλιούγεννα

Όλοι ακούσαμε το πρωί των χριστιανικών Χριστουγέννων το απολυτίκιο της εορτής.
“Η γέννησίς σου Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τώ κόσμω το φώς το της γνώσεως, εν αυτή γάρ οι τοίς άστροις λατρεύοντες, υπό αστέρος εδιδάσκοντο, Σέ προσκυνείν, τον ήλιον της δικαιοσύνης και Σέ γινώσκειν έξ ύψους ανατολήν, Κύριε δόξα Σοι”

Καλά καταλάβατε. Πάντα η ανθρωπότητα λάτρευε αυτή τη μέρα τον θεό ήλιο. Από τη αρχαϊκή περίοδο κιόλας γιόρταζαν την γέννηση του ηλίου μέσα από το χειμερινό ηλιοστάσιο. Και όλες οι θρησκείες ήθελαν να τοποθετούν εκεί τον θεό τους.
Παρακολουθήστε απόσπασμα από ένα ντοκιμαντέρ που έχει παιχτεί από την ΕΤ3 που εξηγεί την λατρεία σε διάφορα ημερολογιακά ορόσημα των διάφορων ανθρώπινων πολιτισμών και θρησκειών.

Όσον αφορά τώρα για την λατρεία των αρχαίων ελλήνων μπορείτε να διαβάσετε περισότερα εδώ.

12/25/2008

Χρόνια Πολλά



...Χριστού τη(ς) θεια(ς) (Σου) γέννηση
να πω στ' αρχοντικό σας.

12/19/2008

kamasutra.net


Το kamasutra του μέλλοντος. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο 6 στάσεις, αλλά έχουμε βαλθεί λίγο πολλοί όλοι μας (εμείς του διαδικτύου καλέ) να ανακαλύψουμε και άλλες. Έτσι δεν είναι Γιώργο, Ηλία, Νίκο, Μάκη, Παναγιώτη και όλοι εσείς οι ανώνυμοι;

Για σταματήστε λίγο το internet λέω εγώ!!!

12/18/2008

Η ψυχολογία μας έχει γαμήσει την οικονομία

Όχι πείτε μου χρειάζεται σχόλιο αυτή η δήλωση;

Ρε μπας και το κάνουν επίτηδες για να αποδειχτεί και στην πραγματικότητα ότι είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο;

12/17/2008

Το γεγονός και η πραγματικότητα

Το γεγονός...

... και η πραγματικότητα


Τι ποιο καλέ; Το ένδοξο κράτος μας.

12/16/2008

Η αλλιώτικη ενημέρωση

Ο Νικόλας Μπαρδάκης συνομιλεί με τον Παναγιώτη Παπαχατζή. Δύο πολύ δραστήρια άτομα που είχα την τύχη να γνωρίσω όλος τυχαίως μέσω του twitter. Και το πότε; Την μέρα της δολοφονίας και έκτοτε. Έπαιρνα και εγώ μέσω αυτών και πολλών άλλων την πληροφόρηση που ήθελα μέσα από το twitter το οποίο πραγματικά εκείνες της μέρες με μάγεψε. Και την έπαιρνα από εκεί γιατί δεν μπορούσα να βρεθώ ούτε κοντά σε τηλεόραση ούτε κοντά στο pc μου. Στάθηκα τυχερός ομολογώ.

Δείτε την συνομιλία τους που μεταδόθηκε μέσω του www.tvxs.gr

Ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες #2


ΠΟΥΤΑΝΑ ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑ, ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Εκδόθηκε και η άλλη ξεφτίλα δικαστική απόφαση εις βάρος των μπάτσων. Και το λέω ΜΠΑΤΣΩΝ γιατί αυτοί δεν είναι και ούτε θα γίνουν ποτέ αστυφύλακες και αστυνόμοι. Και προς έκπληξη τους υπάρχουν τέτοιοι. Αν δεν γνώριζα προσωπικά 2-3 "ανθρώπους" αστυνόμους θα τους έπαιρνε όλους η μπάλα.

Ποινές πρόκληση για την κοινή γνώμη των κατοίκων αυτής της ρημαγμένης χώρας.
Ποινές ντροπής για τους συγγενείς του θύματος.
Ποινές ξεφτίλας για το θύμα.

Αλήθεια κύριοι δικαστές. Αν εγώ με μια παρέα σαπίζαμε στο ξύλο έναν από εσάς, και αφού έχουμε έντιμο βίο μέχρι στιγμής, τέτοιες ποινές θα μου βάζατε; Ε; ΕΕ; ΕΕΕ;
Δεν χρειάζεται να απαντήσετε γιατί απαντάτε κάθε μέρα στον κάθε φουκαρά που δικάζετε. Θα είχα σαπίσει στην φυλακή. Αυτά τα μουνιά γιατί τα αφήνετε έξω και δεν θα κάνουν ούτε μια μέρα φυλακή. Όχι μόνο οι ποινές είναι τόσο μικρές και γελοίες, αλλά είναι και εξαγοράσιμες.

Και αφού τελείωσα με εσάς και αφού σας αφήνω στην ξεφτίλα σας, αρχίζω με τα Ηλ. ΜΜΕ.

ΣΚΑΙ : Ένοχοι οι αστυνομικοί για τη "ζαρντινιέρα"
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Καταδικάστηκαν οι αστυνομικοί για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας»

Διαβάστε πως ακριβώς εκθέτουν το θέμα. Ούτε ένα σχόλιο για τις χαριστικές ποινές που τους επιβλήθηκαν. Μπράβο που θέλετε να μας το παίξετε και αμερόληπτοι. Για άλλα πράγματα γιατί κάνετε κρίσεις και όχι για τις ποινές; Δεν σχολιάζετε ποινές δικαστηρίων ε; Κάτι καταδικαστικές αποφάσεις που είναι κατά εσάς όμως τις κρίνετε για να πάμε με το μέρος σας ε; Ξεφτίλες ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

12/15/2008

Ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες


Ο ένας 4 μήνας
Ο άλλος 6 μήνες

Αυτές είναι οι ποινές των μπάτσων της Θεσσαλονίκης οι οποίοι ξεφτίλισαν τον εαυτό τους την δουλειά τους και την ασφάλεια της χώρας τους τον περασμένο Μάιο, όταν κατάφεραν το γελοίο που δεν γίνεται ούτε σε ταινίες. Δραπέτευσε μέσα από το περιπολικό τους, τους πήρε το περίστροφο μπήκε σε 3 αυτοκίνητα και τελικά μπήκε και στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ με κατάληξη την δολοφονία του οδηγού.
Τραγικά πράγματα. Ο τρελός έφταιγε για την δολοφονία ή οι μπάτσοι της πλάκας; Αν άρχιζε αυτός και σκότωνε και άλλους; Πάλι 4+6 μηνάκια θα έτρωγαν. Να είστε σίγουροι κάτι τέτοιες προκλητικές ποινές θα πέσουν και για την ζαρντινιέρα και τον Αλέξη. Όχι ε; Κοντός ψαλμώς αλληλούια. Σιγά μην έρθει και εκεί δικαίωση.

Για διαβάστε εδώ για να ξαναθυμηθείτε.


Για τον πούτσο δημοκρατία
Για τον πούτσο δικαιοσύνη
Για τον πούτσο κοινωνία.

Καλά είπαν και οι συγγενείς του θύματος. "Ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες"
Μήπως και εμείς δεν ντρεπόμαστε;

12/11/2008

Κάντε το blog σας πιο mobile


Το τελευταίο καιρό σερφάρω όλο το 24ωρο μέσα από ένα pocketPC με Windows mobile. Στην προσπάθεια μου να κάνω εύκολα και γρήγορα την δουλειά μου βρήκα την παρακάτω διαδικτυακή εφαρμογή, την MoFuse που σου μετατρέπει το blog ή το site σας σε μορφή πολύ ελαφριά για διάβασμα μέσα από κινητά.
Την ευκολία αυτή την συνάντησα εχθές στον Κωλότριχα και μου άρεσε. Πραγματικά με 2-3 κινήσεις μπορείς να κάνεις το blog σου ευκολοδιάβαστο και από κινητά. Κάντε προσβάσιμο το "μαγαζί" σας.

Δοκιμάστε το.

Ο Τροφώνιος τώρα είναι και εδώ http://trofonios.mofuse.mobi/
ΥΓ. Το μέλλον πάει δυναμικά προς το mobile ιντερνετ.

Όραμα και Πραγματικότητα

Το Όραμα...



... και η Πραγματικότητα




Και εγώ έχω ένα όραμα, όπως και όλη η Ελλάδα. Να μας αφήσεις ήσυχους.

ΑΝΙΚΑΝΕ!
ΤΕΜΠΕΛΗ!
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕ!

12/10/2008

O λαός ξαναθυμάται τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ



Ακούστε προσεκτικά στο 0:32. Χωρίς σχόλια.

Εδώ η χώρα ψυχορραγεί και αυτοί τον χαβά τους

Υπουργός της κυβέρνησης Μαργαρίτης Τζίμας: Δηλώσεις για τον ειδικό φρουρό που σκότωσε τον Αλέξανδρο.



Εδώ η χώρα ψυχορραγεί και αυτοί τον χαβά τους. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

12/09/2008

Η δολοφονία ήταν αφορμή και όχι η αιτία.




Αυτό είναι αναρχία κ. Πρωθυπουργέ. Θυμόσαστε όλοι το πλιάτσικο που γινότανε στην Βαγδάτη όταν έπεσε ο Σαντάμ; Ακριβώς το ίδιο γίνεται και τώρα. Όχι όμως χθες και προχθές. Κάθε φορά που γίνονται τέτοια επεισίόδια. Ακούτε κύριου του ΠΑΣΟΚ; Τα ίδια γίνονται χρόνια τώρα. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλωθη για τον μπουχέσα προθυπουργό. Είστε ανίκανοι όλοι. Και τα χειρότερα θα έρθουν του χρόνου. Και ακόμα χειρότερα του παραχρόνου. Έχει διαληθεί χρόνια η χώρα αλλά εσείς εκεί την κουτάλα.

12/08/2008

Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά



Τα πολιτικά ανέκδοτα της ΝΔ από τον showman Προκόπη ή Πάκη
  • «Μέσα από την έρευνα θα αναδειχθεί η αλήθεια και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά»
  • «Είναι αδιανόητο να μην υπάρξει τιμωρία όταν πρόκειται για αφαίρεση ανθρώπινης ζωής»
  • «η νοοτροπία της αστυνομίας σήμερα είναι διαφορετική. Είναι δίπλα στον πολίτη, προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προτιμούμε μία αστυνομία αμυνόμενη, παρά την επίθεση και βλάβη εναντίον ανθρώπων».
Τι είναι αυτά ρε μπουγελόφαντσα που σε έκανε ο άεργος πρωθυπουργός μας αναντικατάστατο πολυυπουργό (Εσωτερικών, Δημόσιας τάξης, Επικρατείας);
Την είδαμε την τιμωρία για το έγκλημα του Ματέι, δολοφονίες ROM, παρολίγον δολοφονία Κύπριου φοιτητή, έγχρωμων αλλοδαπών κλπ κλπ κλπ.
Καλά ρε μαλακοπείτουρα έχεις καταλάβει τι γίνεται στην χώρα μας; Βγήκες καθαρά για να καθησυχάσεις την κοινή γνώμη (ψηφοφόρους σας) για να μην έχουμε άλλα παρατράγουδα. Δεν πείθεις κανέναν. Και όσον αφορά την εικονική παραίτηση σου, δεν πιάνουν αυτά σε νοήμονες. Εδώ βρε γελοίε, δεν παρατηθήκατε για τους δεκάδες νεκρούς από τις πυρκαγιές θα παραιτηθείς τώρα για μια δολοφονία; Που τα πουλάτε αυτά ρε;
Πολύ επιεικώς σου λέω να πας να γαμηθείς και συ και όλη η ανίκανη παρέα που έχει γαμήσει την ελληνική κοινωνία με τις εγκληματικές μαλακίες σας. Έχετε οπλίσει και την κουτσή Μαρία χωρίς εκπαίδευση, και σας φταίει ο νεαρός μπάτσος;

12/07/2008

Οπλοκατοχή τώρα και στους Δήμους. Μια πρόταση τομή του ΛΑΟΣ

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Ά. Γεωργιάδης χαρακτήρισε άτολμες κάποιες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την τάξη στο δημόσιο χώρο , την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και μίλησε για έλλειμμα γενναίων μέτρων.
Τι εννοούσε ο ποιητής;

Ορίστε και το Δελτίο τύπο από το γραφείο του Βουλευτή :

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Βουλευτής Β΄ Αθηνών κος Σπυρίδων - ΄Αδωνις Γεωργιάδης, ως εισηγητής του ΛΑ.Ο.Σ. στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Δημοτική Αστυνομία, πρότεινε οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να φέρουν αμυντικό οπλισμό, για να προστατεύεται η ζωή τους από τις πάσης φύσεως επιθέσεις. Και κατά δεύτερον, καταψήφισε όλες τις διατάξεις περί μεταναστών που συμπεριέλαβε ο κ. Π. Παυλόπουλος στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι καμία συζήτηση περί μεταναστών δεν μπορεί να γίνει, εάν προηγουμένως δεν καθορίσουμε πόσους μετανάστες χρειάζεται και πόσους χωράει η Ελλάδα. Δυστυχώς ο κ. Π. Παυλόπουλος, αν και του ζητήθηκε να γίνει δεκτή η πρόταση του κ. Α. Γεωργιάδη από την Ενωση Δημοτικών Αστυνομικών, αρνήθηκε υιοθετώντας την άποψη της Αριστεράς ότι δεν πρέπει να γίνει η Δημοτική Αστυνομία όργανο καταστολής"


Τι είναι αυτά ρε ΛΑΟΣ; Και μετά λέτε ότι δεν είστε φασίστες; Άκου εκεί οπλοκατοχή και η κουτσή Μαρία; Εδώ οπλοφορούν οι άχριστοι μπάτσοι, εσείς θ'έλετε να οπλοφορούν και οι υπόμπατσοι; Το πρόβλημα της κοινωνίας πάντως δεν λύνετε με οπλοκατοχή, αλλά με δημοκρατία. Αλλά που εσείς να καταλάβετε από τέτοια. Είναι ακαταλαβίστικα. Ή μάλλον καλύτερα μόνον μέχρι εκεί σας φτάνει το μυαλό.

12/04/2008

Ευρωπαιορθόδοξοι

Έως την ένταξη μας στην Ενωμένη Ευρώπη, από το χρονικό σημείο αυτό δηλαδή που αρχίσαμε να ονομαζόμαστε Ευρωπαίοι και όχι Ευρωπέοι που έλεγε και ο Τζιμάκος, περηφανευόμαστε που λεγόμασταν Ελληνορθόδοξοι. Και να σου καμάρι ο δικός σου.

Τι έγινε μετά από αυτό όμως το σημείο και μετά; Γιατί δεν αλλάξαμε αυτόν τον ωραίο και πομπώδη χαρακτηρισμό; Γιατί δεν λεγόμαστε Ευρωπαιορθόδοξοι; Υπήρχαν ομολογώ κάποιες προσπάθειες αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το παρατσούκλι αυτό που λέμε ο ένας στον άλλον και καμαρώνουμε.
Με την πάροδο όμως των χρόνων, σήμερα το έτος 2008, βρέθηκε επιτέλους ο άνθρωπος αυτός που θα μας αλλάξει. Που θα μας κάνει επιτέλους Ευρωπαίους. Ναι σωστά καταλάβατε είναι ο άνθρωπος της φωτογραφίας μας. Ο οποίος ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και προσπαθεί και μέσα από την δουλειά του να τους πείσει όλους στην Ευρώπη ότι αλλάξαμε.

Ευρωπαιορθόδοξοι λοιπόν και με την βούλα (μουσαμάς).

Θεέ μου τι καρακιτσαριό είναι αυτό που περιφέρεται και δεν ντρέπεται; Όταν το είδαμε με τον φίλο μου να περνάει από μπροστά μας γαμηθήκαμε στο γέλιο. Ακόμα πιστεύω ότι θα γελάνε ακόμα και στην εταιρία που το τύπωσαν. Ή μήπως είναι συνηθισμένοι σε τέτοια εικονογράφηση; Ή έχουν τυπώσει και χειρότερα (Αγία Ελένη, Αγία Θεοδώρα, Παναγία κ.α.) και έχουν συνηθίσει; Απίστευτο. Μήπως τον λένε Γιώργη; Μήπως τον τάξανε στον αί-Γιώργη; Μήπως είναι γελοίος; Τι άλλο να πω για να δικαιολογηθεί αυτή η μαλακία που μας δέρνει σαν χριστιανούς;
Τελικά δεν είμαστε Ιράν. Αυτοί είναι Ελλάδα και το έχουμε αποδείξει αυτό με χίλιους τρόπους. Ακόμα και σε ...τέντες νταλικών.

12/02/2008

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη γνώση που μας πρόσφερες

Αντί να σβήσει αυτός ο δαυλός
Δυστυχώς έσβησε αυτός
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τους λόγους, που δεν έχουμε λόγους να μην τους πιστέψουμε, που έφεραν το κλείσιμο του περιοδικού.
Ενός περιοδικού που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές αδίκως, άλλες όμως δικαίως. Βλέπετε η γνώση αυτή που μας πρόσφερε τόσα χρόνια αποτελούσε ένα δύσπεπτο φαγητό για το μυαλό ορισμένων.
Δεν πειράζει όμως γιατί αυτά θα μείνουν και θα διδαχθούν έστω και στα κρυφά σχολειά του διαδικτύου στους νεότερους.

Από την άλλη όμως έρχεται και η ευχάριστη είδηση. Διαβάστε τη και μην ξεχνάτε να κάνετε και εσείς μια βόλτα από εκεί και που ξέρετε όλο και κάτι χρήσιμο θα διαβάσετε εσείς που δεν είχατε ποτέ την τύχη να ανοίξετε το εν λόγω περιοδικό.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "Ο ΔΑΥΛΟΣ"

Ανακοινώνεται ότι από 1/1/2009 στην ιστοσελίδα του "Δαυλού" (http://www.davlos.gr) εισάγονται και είναι προσβάσιμα όλα ανεξαιρέτως τα άρθρα, οι έρευνες, οι αναλύσεις, οι ειδήσεις, η γενική κριτική, τα σχόλια, οι συνεντεύξεις, οι διάλογοι, ακόμη και οι επιστολές, τα οποία έχουν δημοσιευθή από το πρώτο τεύχος του Ιανουαρίου του 1982 μέχρι και το παρόν 319ο τελευταίο τεύχος του Δεκεμβρίου του 2008, όπως τέλος και τα σημαντικώτερα βιβλία, που έχουμε εκδώσει. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και δωρεάν. Υπάρχει θεματικό ευρετήριο, ώστε οι επισκέπτες πολύ εύκολα να βρίσκουν και να διαβάζουν τα κείμενα που τους ενδιαφέρουν. Πρόκειται για το Ψηφιακό Μουσείο "Ο Δαυλός", το οποίο θα είναι πάντοτε ανοικτό για πολλά χρόνια σε κάθε επισκέπτη και γενικά σ' όσους ενδιαφέρονται να μυηθούν στον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης με τον οποίο ειδώθηκε και αρθρώθηκε σε λόγο η πραγματικότητα στην Ιστορία, τη Γλώσσα, τον Πολιτισμό, την Πολιτική, την Θεοκρατία, το τραγελαφικό ιδεολόγημα "Ελληνοχριστιανισμός", την Ελλάδα, την Ελληνικότητα και τον Κόσμο από το περιοδικό "Δαυλός" στα 27 ακριβώς χρόνια που κυκλοφορούσε.


12/01/2008

Το μικρότερο δηλωθέν οικόπεδο στο κτηματολόγιο

(κάντε κλικ για μεγέθυνση. θα σας βοηθήσει)

Έχει ρεύμα (Κολώνα της ΔΕΗ)
Έχει κήπο (αχλαδιά)
Και δικό του πεζόδρομο με σήμανση (STOP)

Δεν ξέρω αν πουλιέται και ποια είναι η αξία του. Αν θέλετε να το δείτε και εσείς από κοντά είναι γωνιακό στην συμβολή της οδού Δελφών και Αγίου Φανουρίου (μεγάλη η χάρη του) στην άκρη της πόλης της Λιβαδειάς. Αν δείτε τον ιδιοκτήτη για ρωτήστε τον για τυχόν αγορά από μέρους σας. Που ξέρετε. Ίσως σταθείτε πολύ τυχεροί με αυτήν σας την επένδυση.

Και για τους κτηματομεσίτες ορίστε και οι συντεταγμένες του οικοπέδου:
38.442959°, 22.863385°